Video with subtitles is corrupted with 1.4.0 pre in XP (1 Viewer)

Sebastiii

Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,433
    10,254
    France
    France France
    Country flag
    Thanks David :)
     

    Scythe42

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • June 20, 2009
    2,065
    2,703
    46
    Berlin
    Germany Germany
    Can you look @ attached patch ? :)
    Thanks :)
    Looks good. Clear and simple. On XP override PureDevice to a just Hardware and still goes for software vertices on the crappy GPUs as their is no other choice at all.

    Actually - I've also got a 1st Gen netbook running XP (not powerful enough to run MP properly, but I should be able to check it runs at least....)
    For a check this would be great. MP does not need to run smooth at all here for such a test.

    ... just for feedback and to complete the picture (not knowing, if this maybe points to other problems or is strictly XP related):
    I didn't use subtitles at all and the problems I had manifested in fontengine and lost / crashed DX device, e.g. when just scrolling/navigating in a list facade view.
    If this goes beyond XP for some stuff in general, then I we have no choicebut taking out the pure device as a quick fix. This would indicate some bigger underlying problems in the D3D area that only shows on a pure device (most likely fontengine and Graphics Context. Probably not correct list of vertices). Pure Device is a stupid name. It just means everything is done in hardware and not "emulated" by the GPU driver in some way or only part in hardware.

    Yes, there is some performance penalty here not using a pure device when you could, but it is negligible for the way MP does stuff. We can go up to pure device, but we don't have to. No one would really see the difference anyway.
     
    Last edited:

    Guzzi

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 20, 2007
    2,161
    747
    Country flag
    As said the underlying problem is in the subtitle rendering itself.
    ... just for feedback and to complete the picture (not knowing, if this maybe points to other problems or is strictly XP related):
    I didn't use subtitles at all and the problems I had manifested in fontengine and lost / crashed DX device, e.g. when just scrolling/navigating in a list facade view.
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,433
    10,254
    France
    France France
    Country flag
    Great Guys, i will update the branch with new patch and see if it's ok on GM3xxx from your back reports :)

    Thanks Scythe again :)
     

    Edalex

    Community Plugin Dev
  • Premium Supporter
  • January 3, 2008
    2,922
    1,228
    Saratov
    Russian Federation Russian Federation
    Country flag
    Any chance to fix my and @Al_Capone's tearing during this duscussion? :)
     
    Last edited:

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,433
    10,254
    France
    France France
    Country flag
    Will be hard for me, it doesn't happen on 1.3.0 right ?

    Did you post some log + sample to grab ? maybe it's on dshowhelper side ?

    lol a lot of question :)
     

    GiN_negro

    Portal Member
    April 20, 2010
    23
    4
    Spain Spain
    Hi all. Im a rookie with this kind of things and I also have the XP+Subtitle problem. How is this Fix patch installed?
    Thanks a lot!
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,433
    10,254
    France
    France France
    Country flag

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    A [solved] How to Play All Videos in a List watch/edit Videos 3
    O 1.25.0 Codecs and Video Format for PlayStation 2 Codecs, External Players 0
    g0rsq Info box randomly popping up when watching TV or other video MediaPortal 2 Newcomers Forum 1
    I Video Playback Stuttering General Support 45
    B some videos jerky Television (MyTV frontend and TV-Server) 0
    B MP 2.2.3 Error playing videos from NAS Submit: Bug Reports 2
    T Kurze Tonaussetzter bei Videos und TV Allgemeines Supportforum 1
    mrmojo666 [Tv Server Plugin ]Direct Show Video Control Plugin 0.0.0.1 for Hauppauge PVR cards MediaPortal 1 Plugins 0
    ajs [Proposal] Video embedded cover MediaPortal 1 1
    G [solved] Black Screen on all videos after upgrading to either 1.23 or 1.24 from 1.22 General Support 4
    H random black screen live tv and videos (amended) General Support 0
    404 [solved] Live TV...video and audio freeze General Support 20
    R kein Ton bei TV, Video, Aufnahme, Musik Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    U [solved] Dynamic Refresh Rate for 23fps video Watch / Listen Media 1
    J Debug OnlineVideos, How To? OnlineVideos 1
    A MP2.2.2, understanding movies/videos/tv and WTV recordings. General 16
    C Problem playing videos created on IPhone X and Samsung S9 General Support 2
    H [solved] Video database genres, sort titles and collection thumbnails Newcomers Forum 12
    M How to Watch my videos from my Media Portal to My TV without TV Tuner Newcomers Forum 1
    cbr954rr Issue BOOTSUWRNQ with online videos? Plugin Development 1
    A Working server, no video playback on client General 5
    Megane [Configuration] Be more specific in Video Codec Improvement Suggestions 0
    M Online Video Plugin V.2.32 keine Installtion unter MediaPortal 1.22 ? TV / Streaming 3
    C where is the Online Videos plugin General Support 1
    LeeKelly Online Videos Breaks IPTV channels and scanning Installation, configuration support 1
    Similar threads

























    Top Bottom