Setup help - USA EPG

Discussion in 'General Support' started by Cambridge, November 29, 2014.

  1. Cambridge

    Cambridge New Member

    Joined:
    November 28, 2014
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Uzbekistan Uzbekistan
    Help in setting up the EPG in MediaPortal 1. Everything else is working perfectly except for the EPG. Could you please let me know what I'm not doing correctly?


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
  4. Cambridge

    Cambridge New Member

    Joined:
    November 28, 2014
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Uzbekistan Uzbekistan
    Yes I have tried all of the plugin options as well as using the standard DVB EPG feature. TV shows up fine, recording is great, it's just the EPG doesn't populate or show up. All the channels have been imported and tagged / mapped. Everything has been set up as shown in examples with all the plugins and still nothing.
     
  5. Cambridge

    Cambridge New Member

    Joined:
    November 28, 2014
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Uzbekistan Uzbekistan
    I would love to do that. But since I am new to forums, I will need a little assistance in trying to figure out how to make this a separate thread. In the meantime here is the log file for MediaPortal TV Server and I'm located in Southern California and run and over-the-air antenna for my reception which includes a EPG in the transmission. Please let me know if you need anything further to help. Thank you.[DOUBLEPOST=1417230364][/DOUBLEPOST]Ok, thank you...standing by for your review and advice.
     
    Last edited: November 29, 2014
  6. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Done. :)

    Thanks. :)
    I'll come back to this in a moment.

    Ahhh, okay. Your forum profile says your home country is Uzbekistan. That was a bit confusing. ;)

    Okay, so first: the DVB EPG feature is for DVB broadcasts only. OTA broadcasts in the US and Canada are ATSC rather than DVB. Therefore the DVB EPG grabber can't help you get EPG. In fact I'd recommend to disable that grabber (untick the two "enabled" checkboxes in the DVB EPG section of TV Server configuration). If you leave it enabled it will be constantly trying to use your tuner, which is unnecessary power use plus wear and tear on the tuner... all for nothing, because it can't get the EPG.

    As for plugins...
    The TV Movie plugin is mainly used in Germany. It almost certainly can't help you.
    The WebEPG and XMLTV plugins can help you... but at least with the XMLTV plugin, you need to have an XMLTV file (which contains the EPG data) to import. In other words, enabling them isn't enough. More work is required.

    Here are the options that I've previously recommended for EPG in the US and Canada:
    https://forum.team-mediaportal.com/threads/setup-help.124506/#post-1061869

    I've been told that the data that is available from the OTA broadcast stream is pretty poor, and only covers a few hours. However, if the data in your area is alright and you're intent on sourcing your EPG that way then it is possible as follows:
    • use the EPG Collector program to grab the EPG
    • output from EPG Collector will be an XMLTV file
    • the XMLTV file can be imported into TV Server with TV Server's XMLTV plugin (standard instructions/tutorials in the wiki apply)
    EPG Collector can be downloaded for free -->here<--.

    No problem. :)
    Nothing further required at this stage.
    Don't hesitate to ask if you have any questions about the information above. :)
     
  7. Cambridge

    Cambridge New Member

    Joined:
    November 28, 2014
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Uzbekistan Uzbekistan
    Ok, I have chosen the mc2xml + xmltv plugin option. All is well until I got to the part where I needed to configure the SmlTv plugin. In the mappings all the channels appear however all of the colored column is red and the drop down does not give me an option to choose the channel. See the image provided.
     

    Attached Files:

  8. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    That just means there is no existing or new mapping. Normal.

    The drop down will be empty until you import an XMLTV file on the first XMLTV plugin tab. On the first tab should be a status section down the bottom. What does it say there after selecting the location of the XMLTV tvguide.xml file, ensuring xmltv.dtd is in the same folder, and finally clicking "import now" (all of these sorts of instructions/processes should be covered in the wiki).
     
  9. Cambridge

    Cambridge New Member

    Joined:
    November 28, 2014
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Uzbekistan Uzbekistan
    ScreenHunter_336 Nov. 28 20.15.jpg ScreenHunter_335 Nov. 28 20.14.jpg ScreenHunter_336 Nov. 28 20.15.jpg ScreenHunter_335 Nov. 28 20.14.jpg
    when I click on the "Import" button on the General XmlTv tab it does not import anything. Also you can see in the directory I have all of the listed files.
     

    Attached Files:

    • xmltv.dtd.txt
      File size:
      24.2 KB
      Uploaded:
      November 29, 2014
      Views:
      131
  10. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    The data file needs to just be "tvguide.xml", not "tvguide.xml.xml". My guess is that is the problem.
     
  11. Cambridge

    Cambridge New Member

    Joined:
    November 28, 2014
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Uzbekistan Uzbekistan
    ok...made the change...and still no import on the first general tab
     

    Attached Files:

Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!