Can't detect AVERmedia a169 dual tuner

Discussion in 'support' started by scarabbug, November 12, 2007.

  1. scarabbug

    scarabbug New Member

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I have an AVERmedia a169 dual tuner tv card and for some reason MediaPortal says that I have no TV capture card. I am running XP Home edition. Anyone have any ideas?


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. scarabbug

    scarabbug New Member

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    The exact message in the configuration is "No video capture cards were found, you won't be able to configure a capture card"

    But in the log file it seems as if it had somehow detected it but can't pull it. Here is what the log file says:

    2007-11-12 16:55:58.750000 [Info.][Config Main]: device:AVerMedia Capture id:mad:device:pnp:\\?\pci#ven_1131&dev_7133&subsys_622a1461&rev_10#4&2dba4f18&0&00f0#{65e8773d-8f56-11d0-a3b9-00a0c9223196}\wdm capture
    2007-11-12 16:55:58.750000 [Info.][Config Main]: device:AVerMedia Capture id:mad:device:pnp:\\?\pci#ven_1131&dev_7133&subsys_722a1461&rev_10#4&2dba4f18&0&20f0#{65e8773d-8f56-11d0-a3b9-00a0c9223196}\wdm capture


    Someone Please Help This Is Very Frustrating:mad:


    Here is my CaptureCardDefinitions.xml
     
  4. Commodore 64
    • Premium Supporter

    Commodore 64 Retired Team Member

    Joined:
    June 20, 2005
    Messages:
    328
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Following on our discussion in IRC last night, windows XP home should be fine for mediaportal.

    It's just a matter of installing the correct driver and then telling MP how to work with it in the definitions file. Logfiles would help. Pretty sure this is a case where BDA drivers do not exist for the card so there are a few more things needed than that for BDA drivers.
     
  5. Commodore 64
    • Premium Supporter

    Commodore 64 Retired Team Member

    Joined:
    June 20, 2005
    Messages:
    328
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
  6. scarabbug

    scarabbug New Member

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    The drivers I have are only 2.3.30.19 so it looks like you found newer ones. I'll give them a shot. I'm pretty sure that the ones that are 1.3 k are corrupt or not complete. But the other one might work. I'll let you know. Thanks again.

    Ok so it looks like both sets of drivers are bad. the one that is 1.3 MB says unexpected end of archive and the 1.3k says it's corrupt or incomplete. I have a feeling that the fact that it may be an OEM card could be a problem. I sent avermedia a ticket about it (I found an english site for it) so lets see what they say if anything. Let me know what logs you want to look at and I will upload them. Thanks again....lets see if we can nip this in the @!#
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!