Remote Control (1 Viewer)

JohnFrancis

New Member
July 20, 2013
2
0
78
Home Country
Great Britain (UK) Great Britain (UK)
Very new to MediaPortal 1.4. Have got it up and running but very confused with setting up a remote. I am using a TSB6220 tv card and remote. Any simple help would be appreciated.
 

kiwijunglist

Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • June 10, 2008
    6,746
    1,751
    New Zealand
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Hi,

    Welcome to MediaPortal :)

    1. Can you please tell us what is working and what is not working.

    2. What type of remote is included with the card (eg. MCE Clone, X10, etc.)?

    3. Is it an IR (infrared) or RF (radio frequency) remote?

    4. Did you install the remote drivers, did they install corretly?

    5. Is the remote working with other software?

    6. Can you do the following please

    Start Button
    Right Click on "Computer" and select properties
    Click Device Manager
    Find the remote
    Make a screenshot
    Right click remote and select properties
    Click on driver tab
    Make a 2nd screenshot
    Upload 2x screenshot so we know what driver it uses, if the driver is working, and the type of remote.

    ^ With the above information we can help you sort out your problem :)

    Thanks
    Kiwi

    PS. If the remote is an MCE clone with driver alreay installed, you only need to tick one box in mediaportal configuration. It's under Remotes -> MCE -> [X] Use MCE Remote.
     
    Last edited:

    JohnFrancis

    New Member
    July 20, 2013
    2
    0
    78
    Home Country
    Great Britain (UK) Great Britain (UK)
    Hello
    In answer to your questions:
    1. The TV card TSB6200 is working ,but can not get the remote to work with it.
    No problem with MediaPortal all working.
    2. Sorry but do not know. The software is TBSVHID. It is not a MCE or clone.
    3. IR type remote
    4. Installed driver but can not find it in device manager.
    5. No
    6. Only been able to take one screen shot, as can not find remote anywhere.

    I think I might struggle with this but thanks for help.
     

    Attachments

    • DeviceManager.PNG
      DeviceManager.PNG
      76.7 KB

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    MP1 MP2 Odd Standby issue DE
    Since I played around with all the settings as per the previous posts and despite putting everything back to how it was, as far as I can tell, now when my HTPC wakes up to make a recording it no longer does so in away mode. I will probably do a restore from a backup in the hope that that will resolve the issue.:mad:
    Since I played around with all the settings as per the previous posts and despite putting everything back to how it was, as far as...
    Generally standby is working well on My Mp 1.32 x64 pre set up. I just have one issue, which was also present on earlier x86...
    Replies
    35
    Views
    3K
    Hi, yes, you are right. The official x64 1.32 is buggy. You can try a new installers from this post if you like.
    Hi, yes, you are right. The official x64 1.32 is buggy. You can try a new installers from this post if you like.
    hi, I'm setting up a new computer and have installed MP 1.3.2 after a few goes and getting all the prereqs installed, I was...
    Replies
    3
    Views
    651
    Check this web page for the informations about he plugin. To fix the issue, I recommend to uninstal and install the plugin again (if you need it).
    Check this web page for the informations about he plugin. To fix the issue, I recommend to uninstal and install the plugin again...
    I've just installed MP 1.31 with Streamed skin, IMDB+ plugin, Moving Pictures and MP-TV Series. First time starting up MP to...
    Replies
    5
    Views
    375
    Hi CyberSimion Have now got MP 1.31 working ok Stopped Network Adaptor waking computer (Computer now not waking from sleep other than to record scheduled programs) Activated Power Scheduler and ticked all boxes under EPG tag (XmLTv guide now downloaded and installed as scheduled) I think my problem with MP 1.32 install re scheduled...
    Hi CyberSimion Have now got MP 1.31 working ok Stopped Network Adaptor waking computer (Computer now not waking from sleep other...
    I have just installed MP 2.4 I have set up for ICE TV XMTV guide Followed all instructions for set up ( as for MP 1 ) Guide...
    Replies
    14
    Views
    992
    Sums up the problem I am having. Sorry if I wasn't clear. No, #selectedthumb is not preserved on going to the next window. That's exactly what I am trying to solve. An example is moving from mytvrecordedtv.xml to mytvRecordedInfo. The variable changes from a screen grab thumbnail from the video file to a channel logo during...
    Sums up the problem I am having. Sorry if I wasn't clear. No, #selectedthumb is not preserved on going to the next window. That's...
    Good evening, I have a basic understanding of using skin.setstring and am able to set a skin property when a control gets focus...
    Replies
    2
    Views
    802
    Top Bottom