Best codec and settings

Discussion in 'MyTV - Engine 0.2' started by KoktGrus, April 26, 2007.

  1. KoktGrus

    KoktGrus Portal Pro

    Joined:
    November 8, 2006
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    what codecs do you guys use for watching tv with minimal quality-loss and what settings for the codec do you use??


    I think the picture of my FireDTV is much too bad, if i'm comparing to a regular set-top-box..


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Paranoid Delusion
    • Team MediaPortal

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    KoktGrus

    First i would ask if using the original manufacturers software, is the video\audio quality any good, because pretty much, that is what you would expect it to be.

    If it seems to be good on a monitor and you are projecting it to a TV, that is a connection\output issue and there are many posts dealing with that.

    Most transmissions are done in mpeg2 and if you have a reception problem, and this may be down to a individual card (do you notice a quality difference between Sat and terrestrial for example).

    Also some of the original recording of older programs is crap, and although it looks fine on a normal Tv (just) it looks terrible on a digital TV (LCD or Plasma) and tends to look washed out and no definition.

    After saying all the above, have PowerDVD7 HD version, WinDVD7 and Nvidia installed, and still for definition and clarity prefer the purevideo of nvidia to the others.

    Regards
     
  4. KoktGrus

    KoktGrus Portal Pro

    Joined:
    November 8, 2006
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I used purevideo before but the interlace and picture-quality wasn't what i expected... Now i installed powerdvd7 and it's great!! Huge difference!

    The powerdvd7 (HD) also has nvidia purevideo hardware support!


    I suppose the regular purevideo should be pretty much that good too if it was configured right.. The powerdvd worked as it should directly =)
     
  5. tompa
    • Premium Supporter

    tompa MP Donator

    Joined:
    October 3, 2005
    Messages:
    665
    Likes Received:
    35
    Gender:
    Male
    Location:
    Stockholm
    Ratings:
    +35 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    Interesting, does this include TV-mode or just DVDs?
    If so, who is your TV provider?
     
  6. KoktGrus

    KoktGrus Portal Pro

    Joined:
    November 8, 2006
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I use it for everything, but the biggest difference did i see in the TV... Small text now got readable...


    Boxer

    -- edit

    now i can read scrolling text in TV too, i couldn't that with the purevideo... Didn't get the interlace to work properly
     
  7. mpfrank

    mpfrank Portal Pro

    Joined:
    November 6, 2006
    Messages:
    186
    Likes Received:
    0
    Location:
    Cologne
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Hi,

    I installed PDVD7.3 Ultra too for whatching HD-TV. But I won't work correctly, always crashes MP.

    Would you please be so kind to tell me what PDVD7 codec you are using in TV configuration of MP?

    Thanks a lot

    cheers
    mpFrank
     
  8. KoktGrus

    KoktGrus Portal Pro

    Joined:
    November 8, 2006
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    i use the BD-HD-codec and it worked properly directly.. do you use latest nvidia-drivers for your graphics-card?
     
  9. mpfrank

    mpfrank Portal Pro

    Joined:
    November 6, 2006
    Messages:
    186
    Likes Received:
    0
    Location:
    Cologne
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    I have the nvidia forceware 158.18 for Vista 32-bit installed. My graphic adapter is an Asus 7600GS Silent.

    What kind of audio codec do you use?
     
  10. mpfrank

    mpfrank Portal Pro

    Joined:
    November 6, 2006
    Messages:
    186
    Likes Received:
    0
    Location:
    Cologne
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Here is what codec i can choose in MP TV-Config:

    See attached file:
     
  11. KoktGrus

    KoktGrus Portal Pro

    Joined:
    November 8, 2006
    Messages:
    233
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I used the last one in your list..

    edit

    I don't know if PDVD are 100% compatible with vista... or it might is the nvidia-drivers that contains a bug?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!