1.17.0 - madVR stop playback issue | Page 3

Discussion in 'Archive' started by red5goahead, April 17, 2017.

  1. red5goahead
    • Premium Supporter

    red5goahead MP Donator

    Joined:
    November 24, 2007
    Messages:
    695
    Likes Received:
    96
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software engineering
    Location:
    Italy, North West
    Ratings:
    +144 / 1
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    Another solution to try is simulate a skip at the end of the play (one second before for example). I've not report any issues when the play ends



    plus, I was not enabled to configure MADvr to avoid refresh change. If I set 23,976 refresh rate for the tv and configure MADvr for 1080p23 mode, the refresh rate is always perfomed. I tried this because the issue seems happen when the renderer restore the original refresh rate in use before the play start. note that I disable the MP refresh rate system when MADVr is configured
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,203
    Likes Received:
    6,167
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,148 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Ok so if didn't work. Can you supply log ?

    From Tapatalk
     
  4. red5goahead
    • Premium Supporter

    red5goahead MP Donator

    Joined:
    November 24, 2007
    Messages:
    695
    Likes Received:
    96
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software engineering
    Location:
    Italy, North West
    Ratings:
    +144 / 1
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    The last log

    note that I tested with pc monitor (60 hz) and the realtek audio device. Normally I use the tv plasma (Marantz-avr) as video and audio device (hmdi / bitstream)

    when I stop the play during the final credits, as usual, the MP crash with a black screen . I've to stop the process manually.

    late I'll test with the standard setup
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  5. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,203
    Likes Received:
    6,167
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,148 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Thanks ;) what do you mean to stop the process manually ?
     
  6. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,203
    Likes Received:
    6,167
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,148 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Log looks better but there is always the issue :)
    Does playing a 45 minutes serie but only few minutes :
    So start to play seek to 40 minutes and do a stop, does it works ?

    Another question, when it failed, can you look at GPU memory usage and also MediaPortal memory usage ?
    Thanks.
     
  7. red5goahead
    • Premium Supporter

    red5goahead MP Donator

    Joined:
    November 24, 2007
    Messages:
    695
    Likes Received:
    96
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software engineering
    Location:
    Italy, North West
    Ratings:
    +144 / 1
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    with task manager
     
    • Like Like x 1
  8. red5goahead
    • Premium Supporter

    red5goahead MP Donator

    Joined:
    November 24, 2007
    Messages:
    695
    Likes Received:
    96
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software engineering
    Location:
    Italy, North West
    Ratings:
    +144 / 1
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    from 30 min. to final credit, stop with remote, MP crash and freeze

    same problem

    and memory screen shot (i disabled the MP option to force stay on top..)

    [​IMG]
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  9. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,203
    Likes Received:
    6,167
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,148 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    OK and GPU memory ? you can see it with the GPU-Z tool, you need to download it.
    So we need to wait at least 30 min to reproduce this issue on your PC.

    Does resume at 30 minutes and wait 1 minutes crash too ?
    Thanks.
     
  10. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,203
    Likes Received:
    6,167
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,148 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    I need to reproduce it to try to solve it :)
    Can you reset madVR setting to default ?
    @Rick164 made a tool for backup restore your settings.

    I think it's needed to remove registry entry and a file called settings.bin or something.
    It can be an option in madVR that trigger the issue.
    Thanks.
     
  11. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,203
    Likes Received:
    6,167
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,148 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    For testing to, can you disable trakt ?
    In log there is :
    WindowManager: route MediaPortal.GUI.Video.GUIVideoFullscreen:2005->TraktPlugin.GUI.GUIRateDialog:87300
    So it to rate the serie or movie and maybe this kind of dialog trigger the issue :)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!