Support Requests

Discussion in 'MediaPortal iViewer' started by joostzilla, June 17, 2014.

  1. joostzilla
    • Team MediaPortal

    joostzilla Retired Team Member

    Joined:
    August 10, 2006
    Messages:
    818
    Likes Received:
    954
    Gender:
    Male
    Location:
    Drunen
    Ratings:
    +1,029 / 2
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Need help? Please post in this thread.
    No feature requests here.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. TranceManNZ

    TranceManNZ Portal Pro

    Joined:
    July 30, 2006
    Messages:
    209
    Likes Received:
    15
    Ratings:
    +20 / 0
    I have an issue using the keyboard in the "Online Videos" plugin. When I try to type it does 4 button presses per key.

    ssssoooo iiiitttt llllooookkkkssss lllliiiikkkkeeee tttthhhhiiiissss

    Do I need to get logs somehow to help with this?
     
  4. johanj
    • Premium Supporter

    johanj Well-Known Member

    Joined:
    January 31, 2009
    Messages:
    781
    Likes Received:
    270
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +398 / 1
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I have seen this issue but I couldn't reproduce it after restarting the app. I just tried the keyboard in Search in OV and it worked fine.

    Please restart the app and see if you can reproduce it. If so, turn the log on in MPiV settings and report the minimum steps to reproduce. Send the log file after these steps.
     
  5. Bernacchini

    Bernacchini Portal Member

    Joined:
    June 6, 2014
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    I've just installed the full version.
    At first I tested using the old version of MPExtended 0.54, then I upgraded to the 0.6 beta.
    With both MPExt version, when I launch the APP it checks the availability of the services connections with the following results:

    WiFi Remote: V

    EPG: V
    Recordings: X (red)
    TV Series: V
    Movie: V
    Music: X (blue)
    Pictures: V
    Radio: V

    For the Music connection is not a big problem for me by now, but the red X for the Recorging service is a big issue.
    The first two times I launched the app the recording service connected without problem.

    How can I resolve or debug the problem?

    thanks
     
  6. emphatic
    • Team MediaPortal

    emphatic Design Group

    Joined:
    August 25, 2006
    Messages:
    3,579
    Likes Received:
    828
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Surface treatment
    Location:
    Alingsås
    Ratings:
    +1,082 / 2
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    If I click the Controls button on my iPad, I have an Out Of Sight Navigation "bubble" covering the keyboard and return icons. I've turned Out Of Sight Navigation OFF in settings, so I wonder why this still appears? I'm using the full version on an iPad3.

    Also, everytime I launch the iViewer, I get a popup showing:

    Client - client name

    WifiRemote - Inactive - X

    List of activities, all with an X at the end.

    The WifiRemote is working just fine, but I still can't get WebMP working, it's working fine if I try it on the client PC, but not on my laptop or my iPad. :( I've tried to find ways to troubleshoot WebMP, but I haven't find any useful information.

    Edit: It seems like my MPExtended is crashing or something as soon as I launch MePo. Testing login credentials in the configuration works fine. Running MePo, closing it then trying to launch the configuration app again just crashes it. :(

    Emph
     
    Last edited: June 18, 2014
  7. johanj
    • Premium Supporter

    johanj Well-Known Member

    Joined:
    January 31, 2009
    Messages:
    781
    Likes Received:
    270
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +398 / 1
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Bernacchini, it sounds like MPExtended has crashed, try to restart the service and see if everything initialize ok. Other users had problem with latest pictures in Home that crashed MPExt. Please inactivate this in MPiV settings. I can't say anything more without looking at log files from MPiV and MPExtended. Please provide that if you still have problems, see wiki trouble shooting section.

    emphatic, I just tested and I can not reproduce the Out of sight Navigation settings. It works fine for me in both preview and full version. Anyone else with this problem?

    MPExtended need to run, otherwise nothing will initialize. So now we need to understand why MPExt. fail. One reason could be latest pictures in MPiV so please inactivate that. You can post the MPext. logs here after the crash when opening MP and I can take a look but I'm not extpert, it should probably be handled in the MPExtended section. Post the WebMp support in the MPExt. thread. I have little knowledge of WebMP.


    Edit. Emphatic, the activities(movies,series, remote etc) are initialized in a sequence and remote is not the first one so if any activity fail before the remote will not fully work. I guess the buttons will work but animation when sending commands and blind navigation setting will not. A workaround is probably to set all activities as inactive in MPiV settings. The real solution is to find out why MPExtended do not work.
     
    Last edited: June 18, 2014
    • Thank You! Thank You! x 1
  8. wilcken
    • Premium Supporter

    wilcken MP Donator

    Joined:
    April 21, 2011
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Location:
    Gothenburg
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    Hi, pictures and music says inactive. any tips why? works in media portal and are activated in settings.
     
  9. johanj
    • Premium Supporter

    johanj Well-Known Member

    Joined:
    January 31, 2009
    Messages:
    781
    Likes Received:
    270
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +398 / 1
    Home Country:
    Sweden Sweden
    About music, have you pointed out the correct database in MPExtended configurator. The database version was increased from 12 to 13 in a recent MP version. You can also add the picture path in FS Pictures in the configurator. It should pick up the pic database though
     
  10. The_Stig
    • Team MediaPortal

    The_Stig Retired Team Member

    Joined:
    April 5, 2005
    Messages:
    2,176
    Likes Received:
    288
    Ratings:
    +426 / 5
    Should wake on LAN work? Here its not working, although I have entered the MAC adress. If it should work, which logs do you need for troubleshooting?
     
  11. johanj
    • Premium Supporter

    johanj Well-Known Member

    Joined:
    January 31, 2009
    Messages:
    781
    Likes Received:
    270
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +398 / 1
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Yes, Wake On Lan should work. I do not remember what we log but please activate the log in MPiV settings, save, restart and check if you get anything in the log regarding WOL. Email the log to support.

    And you actually test on a local network? WOL from outside the local network can be problematic.

    Edit. It seems like I have removed the WOL call at startup :oops:, it's added again in dev. The call is however made when the app is waken from sleep so you can try to start the app, open log, go to iPad home so the app goes to background, open iViewer again. Then you should get three log lines, one for each system(MPExtended, WifiRemote, MPExtended TV). Please report back if that works for you.
     
    Last edited: June 19, 2014
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!