Feature Requests | Page 5

Discussion in 'MediaPortal iViewer' started by joostzilla, June 17, 2014.

  1. johanj
    • Premium Supporter

    johanj Well-Known Member

    Joined:
    January 31, 2009
    Messages:
    781
    Likes Received:
    270
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +398 / 1
    Home Country:
    Sweden Sweden
    #9 isnt it enough with default setting for view? ;)

    I also want to add possibility to save duration when streaming but several parts are missing to achieve this right now. One need to add a way to save duration in MPExt. The iViewer video player also do not have this info in the api. So it will not be added anytime soon.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. The_Stig
    • Premium Supporter

    The_Stig Retired Team Member

    Joined:
    April 5, 2005
    Messages:
    2,176
    Likes Received:
    288
    Ratings:
    +426 / 5
    Default view would be good enough if I could choose the browser/shares view as default. But imho this is not possible?!
     
  4. johanj
    • Premium Supporter

    johanj Well-Known Member

    Joined:
    January 31, 2009
    Messages:
    781
    Likes Received:
    270
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +398 / 1
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Ahh, no. Can add that to next update.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  5. Jelmo

    Jelmo Portal Pro

    Joined:
    September 8, 2007
    Messages:
    711
    Likes Received:
    43
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +52 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi Johanj

    What about another option to use external access.
    Would love to see the following behavior

    1. Internal IP / Port / MAC for WOL
    2. External IP / Port / MAC for WOL + Port

    Regards,
    Daniel
     
  6. johanj
    • Premium Supporter

    johanj Well-Known Member

    Joined:
    January 31, 2009
    Messages:
    781
    Likes Received:
    270
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +398 / 1
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Hi Jelmo

    Im not sure I understand how that is supposed to work. You mean that this should be settings for one client, i.e. Internal and external settings for one clients setup?

    If that is the case, how can one know that the client is on internal vs external network? Its not just wifi vs 3g. Should one match the sunbnet of ipad with the client to see if one use the internal netwok? If no match assume that one use external?
     
  7. Jelmo

    Jelmo Portal Pro

    Joined:
    September 8, 2007
    Messages:
    711
    Likes Received:
    43
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +52 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Your Idea sounds not so bad .... the problem actual is the following.

    1. Wake on LAN will not via Internet with only a MAC adress. You need a port to change the broadcast to a unicast packet.
    2. Since most of the users will use NAT it´s like a security problem to NAT 1:1 to port 4322 for that service

    So the app should be able to check if the hostname is reachable on the same network or not. If so - use internal settings - if not - use external.
    But before reachablility test - WOL Packets should be sent to both.
     
  8. johanj
    • Premium Supporter

    johanj Well-Known Member

    Joined:
    January 31, 2009
    Messages:
    781
    Likes Received:
    270
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +398 / 1
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I will add it to our feature request list so we do not forget. You can use two clients in MPiV for now, one for internal and one for external use. Or map the ports 1:1.
     
  9. Jelmo

    Jelmo Portal Pro

    Joined:
    September 8, 2007
    Messages:
    711
    Likes Received:
    43
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +52 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs

    This is how i use it for now ;)
     
  10. D3tritus

    D3tritus Portal Pro

    Joined:
    February 14, 2008
    Messages:
    62
    Likes Received:
    10
    Ratings:
    +12 / 0
    I'd like to see an improved way of configuring the main home menu layout when some of the activities are not used. I don't use TV Server (...and hence I don't use Radio either) which leaves 2 of the 6 menu options greyed out. It would be nice to have display options that allowed for only 3 (I figure almost everyone will have at least movies, series and music), 4, or 5 options visible in a way that doesn't waste screen real-estate.

    Bit of a "fussy" request, I know. ;) It's just the app looks so damn good in every other way, it seems a shame to have redundant icons hanging around.
     
  11. johanj
    • Premium Supporter

    johanj Well-Known Member

    Joined:
    January 31, 2009
    Messages:
    781
    Likes Received:
    270
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +398 / 1
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Noted about Home screen, I'm sure we can do something further on to improve this.

    I guess it's quite different with how one use it though. I and Joost have actually from time to time not used the Home screen at all, instead only used the activity buttons that are activated with 'Activity' button in tapbar.
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!