Installation, configuration support (33 Viewers)

Having trouble installing or configuring MediaPortal?
So I uninstalled MP1 completely. Traumatic as TV server refused to stop. installed 1.24 and seems to be working. fingers crossed. Neil
So I uninstalled MP1 completely. Traumatic as TV server refused to stop. installed 1.24 and seems to be working. fingers crossed. Neil
I searched high and low the past two days and cannot get this resolved so I kindly ask the forum for their wisdom. tv-server was up...
Replies
3
Views
2K
I noticed that ... I fixed it, so if somebody downloads it from here it won´t confuse people... :) I deleted the old file and uploaded new file instead.
I noticed that ... I fixed it, so if somebody downloads it from here it won´t confuse people... :) I deleted the old file and...
Hi there, My cable provider (DVB-C) has updated some channels and therefore I have to re-scan all the available channels. The...
Replies
8
Views
1K
Many thanks for the help guys (and dolls of course!!) EPG is now populated...and missing channels appear to be alive and well:D:D:D
Many thanks for the help guys (and dolls of course!!) EPG is now populated...and missing channels appear to be alive and well:D:D:D
Receive Freeview from Emley Moor...and was required to retune, following changes, on 5th Feb. I re-tuned from scratch!!! A couple...
Replies
12
Views
606
MP1 MP2 [solved] failed to-startup tvservice (2 Viewers) DE
Ok, then I solved it; I downloaded "mysql-workbench-community-8.0.18-winx64" MpTvDb; (user; root and pw; MediaPortal) I was looking for table "server"; edit to a a proper networkaddress. Restart pc some 3 times, then it worked again. This behavior must be regarded as a bug. Can it be fixed?
Ok, then I solved it; I downloaded "mysql-workbench-community-8.0.18-winx64" MpTvDb; (user; root and pw; MediaPortal) I was looking...
Hi guys! Can you please help me out on this issue. Any clues provided are good ones... Failed to startup tvservice Sorry for...
Replies
1
Views
308
Thanks, that fixed my issue. (in order to keep the same background, I backup original and replace it)
Thanks, that fixed my issue. (in order to keep the same background, I backup original and replace it)
Hi, Since I update Mediaportal to 1.23, the Titan skin is broken. I checked the skin files and all are default ones (comparison...
Replies
6
Views
538
Thank you! Thank you! I had installed the hd homerun application from the windows store, but the full installation from the silicon dust site is what was needed to make the tuners appear in media portal 2 as you mentioned.
Thank you! Thank you! I had installed the hd homerun application from the windows store, but the full installation from the...
Hello, i really want to get this to work. I have windows 10 and have tried like 5 times reinstalling mediaportal1 using different...
Replies
10
Views
2K
Cool, thanks. Worked fine.
Cool, thanks. Worked fine.
Hi, I have a little issue with the WOL function. I have two network adapters in my Server (10Gbit and 1Gbit). Only the 1Gbit...
Replies
2
Views
411
It's in MP 1.22 pre-release - MediaPortal 1.22 Pre Release - MEDIAPORTAL
It's in MP 1.22 pre-release - MediaPortal 1.22 Pre Release - MEDIAPORTAL
Hi, with each installation of MediaPortal my version of Microsoft Visual C++ 2008 is downgrade from 9.0.30729.6161 to...
Replies
2
Views
423
I tried the PackageTVengine route - couldn't separate any of the downloads on my machine, but my first one, from 2010, had it separately in my folder. So I installed and ignored the error messages (assuming it was because the Windows was a much newer version than expected). Then I installed version 13 and it showed that TVServer was...
I tried the PackageTVengine route - couldn't separate any of the downloads on my machine, but my first one, from 2010, had it...
I've been running Media Portal for some years, lately with no problems. (So I've become less familiar with the installment...
Replies
10
Views
745
Windows Event Viewer reported an Unhandled Exception for the .NET Runtime. Some more digging revealed there was a file corruption in the DirectX 9c runtime. Reinstalling that resolved the problem.
Windows Event Viewer reported an Unhandled Exception for the .NET Runtime. Some more digging revealed there was a file corruption...
Hi, I need some tips on where to start looking for my problem. I have several computers, some run MP successfully for years. I...
Replies
3
Views
901
https://www.team-mediaportal.com/wiki/display/MediaPortal1/Firewall+Settings
https://www.team-mediaportal.com/wiki/display/MediaPortal1/Firewall+Settings
Hi. This is my first post. I have been using MP 1.15 for a couple weeks successfully, on a single machine as server+client...
Replies
15
Views
2K
Nevermind... I was checking install only necessary components each time, and not actually running the install. Problem is solved.
Nevermind... I was checking install only necessary components each time, and not actually running the install. Problem is solved.
Hi, Im installing MP1 on a clean install of Win10. I run the installer, I manually have to download wmp11xp and sqlexpr64 (not...
Replies
1
Views
666
Please report your findings as false positive to the virus scanner companies. Procedures how to do this will differ. For Microsoft Defender use this page (Microsoft account is required): https://www.microsoft.com/en-us/security/portal/submission/submit.aspx
Please report your findings as false positive to the virus scanner companies. Procedures how to do this will differ. For Microsoft...
Hi, I am getting the Message that a Ransomware has been found by Windows Defender, see attached screenshot it says it for...
Replies
4
Views
6K
Wonderful! :) I'm glad to have been able to help.
Wonderful! :) I'm glad to have been able to help.
Hi, I get a Microsoft.Net error when launching config. This prevents me from making any changes in config at all. See attached...
Replies
7
Views
1K
Hi, FilMerit also didn't start up, so i decided to reinstall Windows 10. but the the problem was still there. After few hours of searching, updating drivers etc. I finally found the course of the trouble All i had to do was to disable the "DisplayLink Audio" in the device manager and the configuration tool and FilMerit started...
Hi, FilMerit also didn't start up, so i decided to reinstall Windows 10. but the the problem was still there. After few hours of...
Hi, after installing 1.15.0 Pre Release I got the problem that the Configuration Tool keep freezing at "Adding filter section ..."...
Replies
2
Views
954
At me in this case works fine ...
At me in this case works fine ...
Upgraded from 1.12 to 1.14 today, updated all my plugins - MP does not start at all. Config starts fine, but when I start MP its...
Replies
2
Views
709
Thanks for the hint. As i can select each single Tune with the manual control section in the server setup i can make sure that every tuner works
Thanks for the hint. As i can select each single Tune with the manual control section in the server setup i can make sure that...
Hi There, i've three short questions for setting up the Server in terms of Channel Scans and configuration: 1. I'm using a...
Replies
5
Views
927
Lot's of clicking later. Not very controlled, but seems that part of the issue was caused by wrong audio render. Switched to os default and seems to work now. Just need to retest audio sync issue on recordings.
Lot's of clicking later. Not very controlled, but seems that part of the issue was caused by wrong audio render. Switched to os...
I just upgraded to windows 10 and i'm facing a couple of problems. After standby mepo does not restart. Looks more as if it does a...
Replies
1
Views
763
Yes, to be clear: the file is saved wherever you choose to put it. The default name is "export.xml" and the default folder is "c:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server".
Yes, to be clear: the file is saved wherever you choose to put it. The default name is "export.xml" and the default folder is...
Hi, i need the path where it exports the crap from my tv server, got it chrashed and have to make a clean new install. But hey why...
Replies
4
Views
708
I'm glad you got it working. Thanks for the confirmation. :)
I'm glad you got it working. Thanks for the confirmation. :)
I'm setting up a new Intel NUC based HTPC and using one of these USB tuners. But the TV Server Config shows only one tuner, not...
Replies
3
Views
3K
Well that was easy. Not sure how I missed it! Thank you for your quick reply.
Well that was easy. Not sure how I missed it! Thank you for your quick reply.
I'm hoping someone can help me out with a little configuration problem that has me stumped: TV programs that I record OTA (using...
Replies
2
Views
803
Magic - VERY please it all worked out for you. Also, IF Pictures was a big consideration, you can copy segments between your backup mediaport.xml and current version [you have to remove the working backup copy - RENAME not delete, so if it's all goes bad, you revert to backup copy(y). Cut the the Pictures section from old file...
Magic - VERY please it all worked out for you. Also, IF Pictures was a big consideration, you can copy segments between your...
Hello, The title says it all, I have an existing setup with thousands of movies and songs that I maintain since several years but...
Replies
9
Views
1K
Wow! I guess I never plugged a speaker into this computer before so it could recognize the audio hardware. Just assumed it would see the mobo sound chips and take it from there. A five second fix and we have channels! I think we can mark this one as solved!!! Thank you so much!!!
Wow! I guess I never plugged a speaker into this computer before so it could recognize the audio hardware. Just assumed it would...
I have been running MP v1 on another computer with my Hauppage 2250 dual card for over a year with no problems once it was set up...
Replies
2
Views
857
Hi mm Thank you for pointing me in this direction, I've had some success after selecting "Australia-All Regions Safe" instead of "QLD-Gold Coast". Seems the pre-set Gold Coast list is incorrect on MediaPortal, for me at least (northern end of the Gold Coast). Here is the MediaPortal TV Server failed scan result; Here is the Gold...
Hi mm Thank you for pointing me in this direction, I've had some success after selecting "Australia-All Regions Safe" instead of...
Hi We currently use WMC for TV and movies, and knowing windows 10 will no longer support WMC, I would like to use MediaPortal again...
Replies
3
Views
1K
[SOLVED!!!!!] The final piece, which probably should have been the first piece, was version incompatibility. My TV server version was way older than my client versions, and I guess there were too many changes in between those two that it couldn't read the database. Updating the TV server to the latest stable release (same as the...
[SOLVED!!!!!] The final piece, which probably should have been the first piece, was version incompatibility. My TV server version...
Hey all. Hopefully there is a simple fix to my problem...I just cant find what's the issue. Symptom: fresh client installation...
Replies
7
Views
4K
Find a solution had to find the Windows ID for the MP-TV Series Extention: http://wiki.team-mediaportal.com/1_MEDIAPORTAL_1/18_Contribute/7_Skins/Skin_Architecture/Window_IDs_-_Extensions and add it manual in the Centarera HID.xml works fine....ty l05443
Find a solution had to find the Windows ID for the MP-TV Series Extention...
Hi, for the MP-TV Series Plugin i want to setup a Layer for my remote. But in the MediaPortal Configuration under Remote -> Sceneo...
Replies
1
Views
671
Danke! With HTPC_Sourcer's dll everything works fine now. Thank you all for helping me out! :)
Danke! With HTPC_Sourcer's dll everything works fine now. Thank you all for helping me out! :)
Hello everybody, I just switched back from Argus TV to MediaPortal TV Server and now the TV menu item in MP just goes back to the...
Replies
7
Views
2K
http://wiki.team-mediaportal.com/1_MEDIAPORTAL_1/16_Support/Troubleshooting/TV/Repairing_database_(MySQL)
http://wiki.team-mediaportal.com/1_MEDIAPORTAL_1/16_Support/Troubleshooting/TV/Repairing_database_(MySQL)
Hallo zusammen, hab nach der Neuinstallation meines HTPCs diesen Fehler erhalten (siehe Screenshot). Die TV-Karte und alles andere...
Replies
3
Views
903
Brilliant, thanks for your help! I don't think I ever would've stumbled across the EPG lines setting myself. Talk about hiding a setting away.... I wonder how I found it the first time :p
Brilliant, thanks for your help! I don't think I ever would've stumbled across the EPG lines setting myself. Talk about hiding a...
I just upgraded, I have Titan (or maybe Titan Extended, I don't know...). Some settings were lost but I have sorted out everything...
Replies
3
Views
801
Thanks!!!! now it works :)
Thanks!!!! now it works :)
Hi, i have been testing this program 1 week and i love it. But im having some troubles with a few channels. I scanned the satellite...
Replies
2
Views
2K
Top Bottom