General Support (38 Viewers)

Post problems you have when using MediaPortal, or pre installation questions in here.
Yes that's more or less correct. I would like to set the #selectedindex to a value passed by hyperlinkParameter and set the focus. Of course we would know the control ID of what we want to focus, that should be the easy part by setting the default control on the screen we are jumping to but it is jumping to the correct item in the...
Yes that's more or less correct. I would like to set the #selectedindex to a value passed by hyperlinkParameter and set the focus...
Evening all! Here's a challenge. I would like a button on Basic Home, or wherever, to take me to a specific item in a listcontrol...
Replies
2
Views
480
I have installed mp 1.22 on Win 10. I downloaded the Schedules direct plugin and put in the plugin folder of the tv server. Neither the tv server nor the configuration program see that plugin when I click plugins although they do see other plugins. Where should the plugins be located in order that they are then recognized by MP...
I have installed mp 1.22 on Win 10. I downloaded the Schedules direct plugin and put in the plugin folder of the tv server...
I have installed mp 1.22 on Win 10. I downloaded the Schedules direct plugin and put in the plugin folder of the tv server...
Replies
0
Views
414
much thanks ajs..tested and its updating now, sorry i missed this from your previous comments i thought the thread was old
much thanks ajs..tested and its updating now, sorry i missed this from your previous comments i thought the thread was old
Hi I have been getting issues with TV Series last few days. In short when I run import I get in in "Local File Parsing" ->...
Replies
4
Views
949
Happy you find a workaround for your problem ! I did'nt have time to investigate deeper. I know that MP has many issues in the past with "black screen" on resume. May be, some things has been made to fix it. If some code changes has been made to correct that, I'm ready to have some informations on it. Otherwise, MultiShorcut plugin...
Happy you find a workaround for your problem ! I did'nt have time to investigate deeper. I know that MP has many issues in the past...
Hello everyone, Use MP with an external player, is there a way to make that when starting the external player MP is automatically...
Replies
13
Views
910
Very interesting! I was not aware of that plugin. Thanks for bringing it to my attention. :) I read your other thread about "Latest Media Handler", but I cannot offer any advice as it is not a plugin that I have used :(. Hopefully someone with more knowledge will be able to help. :) -- from CyberSimian in the UK
Very interesting! I was not aware of that plugin. Thanks for bringing it to my attention. :) I read your other thread about...
Good evening! I would like MediaPortal to start up on an alternative screen (TV Scheduler). I have tried two methods which I hoped...
Replies
3
Views
544
Managed to get the Antimalware to stop taking up so much CPU... but that's actually made things worse. Now mediaportal steals the whole CPU for itself... gets as far as 'loading windows plugins' on the startup and then goes no further, but still holds the CPU. I've tried disabling plugins in the configuration to see if I can figure...
Managed to get the Antimalware to stop taking up so much CPU... but that's actually made things worse. Now mediaportal steals the...
I've been using MP1 on a dedicated HTPC for some years now, but recently I'm struggling the software to work. Whenever MP1 runs...
Replies
2
Views
428
^^What he said but sometimes the skin fonts are not installed - looking in the skin folder may show the fonts that are used. Highlight them all and right click 'install' them :) On the Audio renderer - check in the settings app under the codecs bit and make sure the correct audio renderer is in there...
^^What he said but sometimes the skin fonts are not installed - looking in the skin folder may show the fonts that are used...
In my logs I found these errors: 1) Mixer: ChangeAudioDevice failed because device MediaPortal - Audio Renderer was not found...
Replies
2
Views
456
I re-installed Windows 10 from scratch and moved to mediaportal 2, and now scheduling works as expected. I do not know if the issue was related to the fact that my previous installation was an upgrade of Windows 7 with an already installed mediaportal 1. Anyway I leave my comment here for future reference for people upgrading to...
I re-installed Windows 10 from scratch and moved to mediaportal 2, and now scheduling works as expected. I do not know if the...
I have been using mediaportal 1.21 with windows 7 with powerscheduler plugin activated and a task scheduled in windows to download...
Replies
1
Views
597
I understand. Unfortunately I've stayed at 1.11 for the longest time because every time I attempt to upgrade further, something in my setup no longer works. I just did the upgrade to 1.23 and my Microsoft RC6 remote loses some of the custom button configuration I had it programmed for. I downgraded back to 1.11, but before I did I...
I understand. Unfortunately I've stayed at 1.11 for the longest time because every time I attempt to upgrade further, something in...
Hey everyone - so I've had this problem for a while, but haven't asked about it. I'm running Mediaportal 1.11 on Windows 7. I...
Replies
2
Views
525
Yes, that's where I tried to re-import the recordings, and the .xml files are there. I think something different than I thought (recording deletions) must be happening -- but it's a mystery (until it isn't). Thanks again -- I'll keep looking and report if I discover anything.
Yes, that's where I tried to re-import the recordings, and the .xml files are there. I think something different than I thought...
I have TVserver > recordings > disk quota turned OFF. I have a 1 TB disk well less than half full. But I noticed that the oldest...
Replies
8
Views
465
Problem scanning channels. Good afternoon, my problem is that when I do a scan on the astra 19.2 it finds me about 700 channels, but for example the Progdvb finds me about 1000. Even by manually entering the data of a channel copied from the progdvb it cannot find it. I have a skystar s2, windows 7 64 and mediaportal 1 .23. Can...
Problem scanning channels. Good afternoon, my problem is that when I do a scan on the astra 19.2 it finds me about 700 channels...
Problem scanning channels. Good afternoon, my problem is that when I do a scan on the astra 19.2 it finds me about 700 channels...
Replies
0
Views
386
MP1 MP2 Someone stole my subtitles... (1 Viewer) DE
Hello earthlings. I switched from DVB to IPtv the other day since our local net was sold and now belongs to a major supplier. It works surprisingly well but I must have made something wrong, channels that rely on teletext subtitles doesn't show subtitles no more. MP simply doesn't pick them up. Strange since when on the DVB net I had...
Hello earthlings. I switched from DVB to IPtv the other day since our local net was sold and now belongs to a major supplier. It...
Hello earthlings. I switched from DVB to IPtv the other day since our local net was sold and now belongs to a major supplier. It...
Replies
0
Views
268
MP1-4971.zip Error messages done (y);) Thanks !
MP1-4971.zip Error messages done (y);) Thanks !
MP1 stops responding after Starting Plugins, it shows the background of the skin but the GUI doesn't load and task manager shows...
Replies
14
Views
1K
  • Locked
Do not pay attention. I don’t know English, so often I don’t understand what is written :)
Do not pay attention. I don’t know English, so often I don’t understand what is written :)
MP 1.23 Bugfixes and Improvements: [MP1-4969] Fix typo in MyMusic DB Index - MediaPortal Jira - in attach [MP1-4970] Update Titan...
Replies
8
Views
1K
I've found the Online Videos install. Version 2.3.1.0 is what's needed. Took some searching. Download OnlineVideos2.3.1.0.mpe1
I've found the Online Videos install. Version 2.3.1.0 is what's needed. Took some searching. Download OnlineVideos2.3.1.0.mpe1
Problems with IMON are well documented as well as the replacement dll for MiniDisplay with Soundgraph Display for iMON Manager...
Replies
10
Views
1K
Search E_OUTOFMEMORY in forum return: No audio on a few movies - Intel Driver... MediaPortal crashing - LAV and Win 10 Updates ... E_OUTOFMEMORY, MediaPortal fails to startup - Clean cache and reboot ...
Search E_OUTOFMEMORY in forum return: No audio on a few movies - Intel Driver... MediaPortal crashing - LAV and Win 10 Updates ...
I don't know if this is a system, software or plugin issue. I've been trying to catch it for some time, at least the last 2...
Replies
6
Views
633
Hi, maybe someone can give me some advice. I have two PCs (A and B) and each is equipped with a TV card for recording. I record to a shared folder, which works fine. All recordings and XMLs are stored correctly. Both on latest MP1, Win10 x64. My challenge is the following. If I record with PC(A), the files are correctly stored and...
Hi, maybe someone can give me some advice. I have two PCs (A and B) and each is equipped with a TV card for recording. I record to...
Hi, maybe someone can give me some advice. I have two PCs (A and B) and each is equipped with a TV card for recording. I record to...
Replies
0
Views
262
hm, don't know exactly, but perhaps (vaguely remember seeing someting alike on youtube) the plugin selects the stream where audio and video are in separate streams, and Mediaportal cannot handle that. Unfortunately this site is geoblocked, so it's going to be a real pain to check/fix this...
hm, don't know exactly, but perhaps (vaguely remember seeing someting alike on youtube) the plugin selects the stream where audio...
Hi All! I have an odd problem here! Im using onlinevideos plugin for watching webcontent as SVTPlay, a Swedish online achive for...
Replies
3
Views
452
Thank you joecrow! It seems to resolve the problem I got since 1.22.
Thank you joecrow! It seems to resolve the problem I got since 1.22.
Hi Guys, Most times I have had an issue with MP1 it has been a platform/OS/finger-trouble issue that a re-install etc fixes...
Replies
9
Views
697
Yes there is not a lot of recent info on the Online Videos plugin, your best resource is probably the OV thread in this forum. The current version is newer than 2013 and a recent update was made for the MP 1.23pre. Best to install from the MP Extension Manager as that will apply the correct version for your MP install. As far as I...
Yes there is not a lot of recent info on the Online Videos plugin, your best resource is probably the OV thread in this forum. The...
Sorry to be uninformed - trying to learn a little about the Online Videos plugin. The only documentation that I can find is Google...
Replies
1
Views
414
Just as a postscript to this thread I have tried using hibernate instead of sleep on my Win 10 x64 HTPC. The trick to get it working, for me, was to disable ErP in the bios. So I can confirm that hibernate does work with MP 1.23pre and Win 10 x64(1903) including waking up to make a scheduled recording. I have not timed it but would...
Just as a postscript to this thread I have tried using hibernate instead of sleep on my Win 10 x64 HTPC. The trick to get it...
Hello Forum. I have used MP on XP and Win7 in the past without issues until 2013. Recently I decided to return to MP on the same...
Replies
29
Views
2K
That's very interesting JimCatMP, I will have a go with those on the volume overlay. I am unable to get to my HTPC at the moment but will try on my return, although if the volume overlay isn't appearing in the first place it isn't going to solve my problem. I've tried putting them on the full screen XMLs to no success as you can see...
That's very interesting JimCatMP, I will have a go with those on the volume overlay. I am unable to get to my HTPC at the moment...
Evening all. I am still experiencing an erratic volume bar (as per previous post). Ever since I "upgraded" it mostly never...
Replies
17
Views
846
MP1 MP2 Unable to stream : 10 (1 Viewer) DE
Hi, I have just changed my tv server over to WIFI and am getting unable to stream error trying to start live tv. (watching a movie on client works fine) I also get an unable to stream error on recordings. I have tried updating to latest version with fresh install on 1 client. but both clients have the same error still. any help...
Hi, I have just changed my tv server over to WIFI and am getting unable to stream error trying to start live tv. (watching a movie...
Hi, I have just changed my tv server over to WIFI and am getting unable to stream error trying to start live tv. (watching a movie...
Replies
0
Views
233
Thanks, that did the trick. I installed dotnet 4.71 for shoko server and that fixed the deploy tool error..
Thanks, that did the trick. I installed dotnet 4.71 for shoko server and that fixed the deploy tool error..
Hello, I'm trying to upgrade to latest version 1.22 so I uninstalled my older version and run 1.22 installer (Deploy Tool), but it...
Replies
2
Views
464
I notice that there is an MP start-up setting that may affect this, namely this one: Whichever value that setting currently has, it might be worthwhile trying the other value, just to see if it makes a difference. -- from CyberSimian in the UK
I notice that there is an MP start-up setting that may affect this, namely this one: Whichever value that setting currently...
Hi using v1.21.000.0 When mediaportal resumes the screen resolution is set to a low resolution, if I exit mediaportal the desktop...
Replies
3
Views
361
MP1 MP2 MediaPortal 1 no longer runs (1 Viewer) DE
@tm19 did you figure it out? For the last few days I've been getting the same issue (it seems) in my 1.12 system (can't upgrade due to IR issues since MCE rewrite). I have run "Reinstall current installation to 1.12.0", with no success and for this reason have no logs at all. Configuration.exe will not start, and if I try to run...
@tm19 did you figure it out? For the last few days I've been getting the same issue (it seems) in my 1.12 system (can't upgrade...
Had 1.18 installed. I was gone 8 weeks. Maybe a Windows Update took place. Don't know. But now when I double click on the...
Replies
5
Views
578
This time i installed MP 1.23 pre release before updating windows and all went well.
This time i installed MP 1.23 pre release before updating windows and all went well.
I installed the windows 10 1903 feature update a couple days ago then updated MP 1 to the 1.23 pre release. I have 3 installations...
Replies
3
Views
779
Thanks Catavolt, hopefully this solution will be possible.
Thanks Catavolt, hopefully this solution will be possible.
By using PureVisionHD 1080 and Mediaportal 1.22 I found out that multichannel audio is not properly supported yet. In comparison...
Replies
4
Views
351
Away Mode is the most stupid thing Microsoft has implemented in the last 10 years. My HTPC is always turned on now, Even though I turn it off before going to bed. It annoys the hell out of me and causes lots of issues with MediaPortal too, database corruption etc. Emph
Away Mode is the most stupid thing Microsoft has implemented in the last 10 years. My HTPC is always turned on now, Even though I...
In the past my HTPC used to wake up for a scheduled recording in Away mode.:) Recently (possibly since 1.21+ but prior to and with...
Replies
20
Views
1K
Ok thanks I'll look into an aerial amplifier. I'm still confused why it used to work and not now. It worked in all weather as well as I remember watching in summer without a problem. I do have Netflix and I guess I don't watch a great deal of TV, although every now and then there's something on I'd like to watch.
Ok thanks I'll look into an aerial amplifier. I'm still confused why it used to work and not now. It worked in all weather as well...
Hello, my live TV picture pixellates every few seconds. Sometimes it plays ok for a little while then the issue comes back. I have...
Replies
11
Views
953
Top Bottom